Zalog mobitela

Zalog mobitela

Prodaješ stari ili novi mobitel?

Imate mobitel koji želite prodati i dobro unovčiti? Javite nam se pozivom, whatsappom ili putem kontakt obrasca.

Zajam i zalog mobitela

Svatko želi najbolju moguću stopu kada posuđuje novac. Osiguranje zajma kolateralom moglo bi vam dati veću moć zaduživanja i nižu kamatnu stopu – čak i ako imate manje nego savršenu kreditnu sposobnost. No, zajmovi s kolateralom – također poznati i kao osigurani zajmovi – imaju i određene rizike. Među njima su kraći rokovi otplate i mogući gubitak imovine ako kredit ne vratite prema dogovoru.

Kada uzimate kolateralni zajam, pristajete dati zajmodavcu pravo da uzme imovinu koja osigurava zajam – poput automobila, kuće, zalog mobitela ili štednog računa – ako je ne uspijete vratiti prema dogovoru.

Hipoteke, auto krediti i osigurani osobni zajmovi primjeri su zajmova za koje je potrebna neka vrsta osiguranja. Hipoteke bi koristile vaš dom kao zalog, kao i kreditnu liniju za kuće. Auto zajmovi koristili bi vaš automobil, a osigurani osobni zajmovi mogli bi koristiti novac s CD-a ili štednog računa.

Vaša će se odluka o tome odgovara li zajam uz zalog mobitela na kraju svesti na nekoliko stvari poput vaše kreditne povijesti, koliko želite posuditi i s kojim zalogom ćete možda morati osigurati zajam.

Zalog mobitela beneficije

Do njih je lakše doći ako vaš kredit nije savršen i zajam koji ima zalog mobitela bi vam bio od pomoći. Kreditna povijest može biti manje problem kod zajmova s ​​kolateralom nego što je to obično slučaj kod zajmova bez osiguranja – jer postavljanje imovine radi osiguranja zajma može smanjiti rizik zajmodavca. Ako nemate najveću kreditnu sposobnost ili ako imate ograničenu kreditnu povijest, zajam s kolateralom mogao bi vam pružiti više mogućnosti zaduživanja.

Obično imaju niže kamatne stope od nesigurnih kredita. Zajmodavci obično vide zajmove s kolateralom manje rizičnim od zajmova bez osiguranja. Iz tog razloga zajmodavci su općenito spremniji naplatiti niži APR za kolateralne zajmove nego što biste to vidjeli kod zajma bez osiguranja. Zalog mobitela može vam dopustiti posudbu više novca. Budući da osiguravate zajam kolateralom imovinom, zajmodavcima dajete način da nadoknade novac ako podmirite zajam. Zbog toga će zajmodavci biti spremniji dati vam zajam na veći iznos, ovisno o vrijednosti vašeg osiguranja.

Mogli bi vam pomoći u izgradnji kredita. Ako imate malo ili nimalo kreditne povijesti, osigurani zajam može biti način da započnete s izgradnjom snažnog kreditnog profila – sve dok pravodobno mjesečno uplaćujete minimalni iznos ili više. Samo provjerite je li zajmodavac izvještavao o vašim uplatama glavnim uredima za potrošačke kredite.

Zalog mobitela i prijava za takav zajam

Postupak prijave za zajam koji ima zalog mobitela može biti složeniji nego za zajam bez osiguranja. Zajmodavci moraju vrednovati vašu imovinu koja se koristi za osiguranje kolateralnog zajma, pa to može značiti da ćete trebati pružiti više podataka nego za neosigurani zajam. Ali postupak – i koliko taj postupak traje – može se razlikovati ovisno o zajmodavcu.

Ako ne izvršite plaćanja, možete izgubiti zalog mobitela. Ako odustanete od zajma, postoje ozbiljne posljedice. U slučaju zajma s kolateralom, ako ne izvršite minimalne mjesečne uplate na vrijeme, zajmodavac može na kraju vratiti u posjed imovinu kojom ste osigurali zajam, bez obzira radi li se o vašoj kući, automobilu, mobitelu ili gotovini.

Obavezno se informirajte o detaljima dobivanja osobnog zajma kada imate grube kredite. Vaš izbor zajmova može biti ograničen, a troškovi kamatnih stopa i naknada na kraju mogu poslati čak i najbolje dobronamjerne zajmoprimce u financijsku špicu. Kao još jedna alternativa, osigurana kreditna kartica može vam pružiti fleksibilnost kreditne linije i način za izgradnju kredita kada imate malo ili nimalo kreditne povijesti ili ako je vaš kreditni profil previše zacrnjen da biste mogli dobiti zajam bez osiguranja.

Tagovi:

Kontaktirajte nas na broj 092/2917-917 ili putem kontakt obrasca

7 + 11 =