Procjena vrijednosti mobitela

Procjena vrijednosti mobitela

Prodaješ stari ili novi mobitel?

Imate mobitel koji želite prodati i dobro unovčiti? Javite nam se pozivom, whatsappom ili putem kontakt obrasca.

Procjena vrijednosti mobitela: sve što trebate znati

Imate mobitel koji više ne koristite, ali ne želite da vam nepotrebno zauzima dragocijeno mjesto u vašem ormaru, već ga se želite rješiti i pri tom zaraditi? Ta misao je vjerojatno svakom od nas u jednom trenutku prošla kroz glavu. Ako se odlučimo ponuditi naš mobitel na otkup, među prvim mislima koje nam prođu kroz glavu zasigurno će biti kakva će biti procjena vrijednosti mobitela, tj. koliko ćemo moći zaraditi na njemu. Istina je, da koliko god nam dragocijeno bilo oslobođeno mjesto u našem ormaru, uvijek će nam još dragocijeniji biti novac. Procjena vrijednosti mobitela vrši se po nekoliko kriterija, a to su: starost mobitela, njegova ispravnost odnosno neispravnost te u konačnici, marka mobitela. Svaki od ta tri faktora će igrati veliku ulogu u tome hoće li naš mobitel vrijediti par tisuća kuna, ili pak s druge strane, nula kuna. Naravno, što je mobitel noviji, tj. manje korišten i što je ispravniji, to će mu vrijednost biti veća. Naravno, ulogu će igrati i marka mobitela, pa će zato popularne marke poput Samsunga ili iPhone bolje “kotirati” na tržištu rabljenih mobitela od nekih drugih marki.

Procjena vrijednosti mobitela: kako da saznam koliko moj mobitel vrijedi

Prije upuštanja u bilo kakvo oglašavanje ili prodaju vašeg rabljenog mobitela, pametno je i instruktivno saznati kolika je procjena vrijednosti mobitela. Naime, ako znate, bar okviro, koliko vaš mobitel vrijedi, to će vam biti dobar orjentacijski putokaz u daljnjem procesu prodaje vašeg rabljenog mobitela. Taj podatak će vam omogućiti da ne precijenite vrijednost mobitela i tako u startu demotivirate eventualne buduće kupce koji će vidjeti vaš oglas. Isto tako, ako podcijenite vrijednost vašeg mobitela i ako procjena vrijednosti mobitela bude niža no što je tržišna, novac koji dobijete za njega biti će manje nego što se mogli dobiti da se preciznije procijenili vrijednost vašeg rabljenog mobitela. Stoga, ono što trebate učini jest slijedeće: Razne tvrtke koje se bave otkupom mobitela nude besplatnu procijenu vrijednosti, stoga se ne libite to iskoristiti. Dapače, ako vam je odlazak u poslovnicu naporan, mnoge tvrtke nude okvirnu procjenu putem telefona. Jednostavno nazovite njihov broj i usmeno im recite osnovne podatke poput starosti, ispravnosti i marke. Oni će vam tada reći koliko otprilike vaš mobitel vrijedi, a sve što ste potrošili jest par minuta vremena. Naravno, vodite računa da konačna vrijednost mobitela koja će biti utvrđena nakon pregleda uživo može varirati od iznosa izrčenog preko telefona.

Procjena vrijednosti mobitela: razlika između osobne procjene i stručne

Ako vas zanima procjena vrijednosti mobitela, možete se odlučiti krenuti u dva smjera. Odlučiti sam procjeniti vrijednost mobitela te po nekom svom unutarnjem dojmu oglasiti mobitel na njuškalo, ili možete iskoristiti usluge koje nude tvrtke koje se bave otkupom rabljenih mobitela i uzeti njihovu procjenu vrijednosti mobitela. Prednost vaše osobne procjene je ta što možda, ako ste vješti u oglašavanju i marketingu, uspijete preko njuškala ili drugog oglasnika, prodati vaš mobitel po većoj cijeni nego što je realna procjena vrijednosti mobitela. Osim što možete proizvoljno odrediti vrijednost vašeg mobitela, uvijek možete pokušati potražiti po oglasniku mobitele sličnih specifikacija ( slične starosti, ispravnosti, modela) da vidite otprilike kako se kreće cijena rabljenog mobitela koji je najsličniji vašemu. Nedostatak ovog načina prodaje mobitela jest što putem oglasnika može proći puno više vremena prije nego li se zainteresirani kupac javi, dok ćete u ovlaštenim dućanima koji se bave otkupom moći prodati vaš mobitel već istog dana. Ipak, u navedenim dućanima cijena vašeg mobitela će vjerojatno biti niža jer procjenu vrijednosti ne vršite vi, već njihovo ovlašteno osoblje.

Tagovi:

Kontaktirajte nas na broj 092/2917-917 ili putem kontakt obrasca

2 + 13 =