Procjena mobitela

Procjena mobitela

Prodaješ stari ili novi mobitel?

Imate mobitel koji želite prodati i dobro unovčiti? Javite nam se pozivom, whatsappom ili putem kontakt obrasca.

Zašto je procjena mobitela bitna prije njegovog oglašavanja za prodaju?

Ukoliko se želite rješiti svog starog mobitela, najbolji način bi bio pokušaj njegove prodaje. Postoje brojne stranice koje su spremne da otkupe vaš mobitel. Međutim, kako biste znali koliko uopće tražiti novac za njega, ne bi bilo loše da se učini procjena mobitela. Brojne tvrtke koje se bave otkupom mobitela nude besplatno procjenjivanje vrijednosti vašeg, do nedavno (dok je bio ispravan) najdražeg električnog ljubimca. Svakako bi bilo poželjno da se procjena mobitela izvrši kod nekoliko različitih tvrtki za otkup mobitela kako bi saznali njegovu realnu cijenu. Prilikom odlučivanja o vrijednosti mobitela, spomenute tvrtke uzimaju parametre poput starosti i ispravnosti mobitela. Na vrijednost će također utjecati činjenica prodaješ li punjač uz njega ili ne. Tako npr. je moguće da vaš samsung galaxy s8 vrijedi i do 2000 kn, da galaxy note 8 i do 3000 kn. Druge marke poput iphone 7 mogu biti procijenjene do 2300 kn, dok čak i za manje popularne marke poput sony xperia xz možete dobiti do 1000 kn.

Procjena mobitela: faktori koji utječu na vrijednost

Određeni kvarovi na mobitelu mogu znatno utjecati na vrijednost koju vaš stari mobitel ima. Kad se vrši procjena mobitela, provjeravat će se radi li baterija od mobitela, wi fi, postoji li mogućnost uspostavljanja poziva, da li je kučište izgrebano, radi li kamera, ili je kamera razbijena ili pokvarena, rade li ostale funkcije poput gps-a, bluetootha i sl. Neki od tih kvarova su oprostivi, pa tako ne trebate brinuti da će procjena mobitela biti jako niska ako vam baterija ili wifi ne rade. S druge strane, ako je matični čip pregorio, to može igrati veliku ulogu u procjenjenoj vrijednosti. Pogotovo će na smanjenu vrijednost utjecati ako su nabrojani kvarovi kumulativni, tj. ne radi niti baterija, niti wifi, ekran je izgreban a kamera razbijena. To može biti i dobar motivator da mobitel koji trenutno imate i koristite očuvate u što boljem stanju kako bi njegova buduća procijenjena vrijednost bila što viša, a samim time i novčana vrijednost ostvarena prodajom

Daljenska procjena mobitela

Ukoliko niste blizu poslovnice u koju biste fizički odnijeli mobitel, ili pak vam ta radnja nepotrebno oduzima vrijeme, procjena mobitela se može učiniti i na daljinu. Ta procjena se također vrši besplatno. Ono što ćete trebati napraviti jest odgovoriti na niz pitanja koja se tiču kvalitete vašeg mobitela, poput puknutog ekrana, izgrebanog kučišta, mogućnosti uspostave poziva, razbijenost kamere, mogućnost korištenja ostalih funkcija mobitela, ali također i općenitija pitanja poput godina kupnje mobitela, postojanje vlasničkog ili jamstvenog lista i slično. Potom će se od vas tražiti nekoliko slika mobitela. Cjelokupni proces radnji koje morate učiniti prije nego što se izvrši procjena mobitela traje svega par minuta, daleko manje nego što traje odlazak u poslovnicu. Kroz par dana ćete dobiti procijenjenu vrijednost. Imajte na umu da će procjenjenja vrijednost biti okvirna, jer nije moguće precizno odrediti cijenu na daljinu. Jednom kada dođete u poslovnicu, mobitel će proći kroz finalnu provjeru prije prodaje.

Tagovi:

Kontaktirajte nas na broj 092/2917-917 ili putem kontakt obrasca

7 + 4 =