Kako prodati mobitel

Kako prodati mobitel

Prodaješ stari ili novi mobitel?

Imate mobitel koji želite prodati i dobro unovčiti? Javite nam se pozivom, whatsappom ili putem kontakt obrasca.

Kako prodati mobitel: prodaja preko oglasa vs prodaja u dućanu

Ako ste odlučili rješiti se svog starog mobitela i pri tom nešto zaraditi, među prvim pitanjima koje ćete si postaviti jest kako prodati mobitel? I dobro je da si to pitanje postavljati, jer znati kako prodati mobitel što uspješnije je definitivno jedno od najvažnijih pitanja na koje želite odgovor prije nego što se upustite uopće u taj proces. Prodati rabljeni mobitel možete na nekoliko načina. Radi potrebe razumjevanja, mogli bi razvrstati modalitete prodaje na dva osnovna: osobna (fizička) prodaja u dućanu namjenjenom za prodaju rabljenih mobitela, ili internetska prodaja putem oglasa ili na drugi način. Svaki od navedenih načina ima svoje prednosti i mane. Prodaja u dućanu namjenjenom za otkup mobitela omogućava vam da brzo, već u istom danu prodate svoj mobitel. S druge strane, prodavanje mobitela putem njuškala ili druge stranice za oglašavanje može potrajati duže, danima, ako ne i tjednima i mjesecima prije nego li nađete zainteresiranog kupca. S druge strane, iznos koji možete dobiti za mobitel prodan putem internet oglašavanja može biti daleko viši no što će vam za njega ponuditi u ovlaštenim dućanima.

Kako prodati mobitel putem interneta

Ako vas zanima kako prodati mobitel, i odlučili ste se na varijantu prodaje mobitela putem internet oglasnika, ovo su koraci koje morate pratiti. Najprije, naravno, podrazumijeva se da imate rabljeni mobitel koji želite prodati. Bilo bi poželjno da mobitel nije stariji od 5 godina ako za njega želite dobiti kakve novce zauzvrat. Nadalje, idući korak koji morate napraviti jest registracija na odabranom internet oglasniku. Bilo da je to njuškalo, plavi oglasnik ili neki drugi, morat ćete kreirati svoj profil prije nego li se uputite u oglašavanje. To možete učiniti u svega par minuta, utipkavanjem vaše e mail adrese i lozinke. Ubrzo ćete dobiti na vaš mail, email potvrde, u kojem morate stisnuti na link potvrde i službeno ste kreirali profil! Iduće što morate napraviti ako vas zanima kako prodati mobitel, jest uslikati vaš mobitel da se vidi u kakvom je stanju. Zatim, što detaljnije opišite vaš mobitel, navodeći sve relevantne podatke, a prvenstveno stanje u kojem je ( ispravnost i neispravnost), starost i model mobitela. Kada to napravite, predajte vaš oglas i željni kupci će se vrlo brzo početi javljati!

Kako prodati mobitel koji je neispravan

Imate mobitel koji je neispravan, međutim i dalje vas zanima kako prodati mobitel koji je u takvom stanju? Ne očajavajte, čak i ako možda ne možete ni upaliti mobitel, to ne znači da za njega ne možete dobiti nikakvu novčanu protuvrijednost. Naime, postoji mogućnost da vaš mobitel ima mnogobrojne vrijedne i ispravne dijelove koji će zainteresirane kupce i dalje privlačiti. Isto tako, možda je riječ o samo nekom otklonjivom kvaru, kojeg budući kupac može bez nekih prevelikih troškova rješiti. Svakako u vašem oglasu za mobitel, ili osobno u dućanu, navedite što detaljnije sve pojedinosti vašeg mobitela. Prvenstveno će se najznačajnije informacije ticati starosti mobitela, ispravnosti i modela. Prilikom navođenja stanja mobitela, što detaljnije opišite koje funkcije mobitela ne rade. Na pitanje kako prodati mobitel, jednostavni odgovor ne postoji. Međutim, znajte da što iskrenije navođenje opisa vašeg rabljenog uređaja će vam pomoći u tome, jer time ćete uštedit vrijeme i sebi i drugima.

Tagovi:

Kontaktirajte nas na broj 092/2917-917 ili putem kontakt obrasca

6 + 7 =